Selecteer een pagina

De Europese Commissie heeft net een doodeng document gepubliceerd over het bestrijden van desinformatie over Covid-19. Volgens de Brusselse bureaucraten heeft de coronapandemie geleid tot een ‘ongekende infodemie’, een ware vloedgolf van onjuiste informatie over het coronavirus.

Deze infodemie speelt in op de meest basale angsten van de mensen, aldus de Commissie. En wij maar denken dat die paniekberichten in de media iedere dag inspelen op de angsten van mensen. Het was dus de ‘infodemie’.

De Europese Commissie wil de ‘desinformatie’ over corona gaan aanpakken en de eerste stappen ‘zijn reeds ondernomen’. Dit alles uiteraard ‘ter versterking van de democratie’, die zal worden beschreven in het actieplan voor Europese democratie dat – de ongekozen – voorzitter Von der Leyen heeft aangekondigd in haar politieke beleidslijnen.

Maak je borst maar nat

Dit actieplan borduurt voort op de ervaring die sinds 2015 is opgedaan met de bestrijding van desinformatiecampagnes die uit Rusland afkomstig zijn. Dat belooft dus wat.

De Europese Commissie stelt dat er misleidende gezondheidsinformatie en gevaarlijke tips circuleren, met allerlei valse beweringen (zoals ‘handen wassen helpt niet’ of ‘het coronavirus is alleen gevaarlijk voor ouderen’). Ook zouden er ‘complottheorieën de ronde doen die de menselijke gezondheid in gevaar kunnen brengen, en tot openlijk geweld en sociale onrust kunnen leiden’.

De bestrijding van deze complottheorieën vereist engagement van de hele samenleving met inbegrip van de bevoegde autoriteiten, de media, journalisten, factcheckers, maatschappelijke organisaties en onlineplatformen – onder meer door maatregelen om dergelijke beweringen snel te ontkrachten, lager in de lijst met zoekresultaten te plaatsen en eventueel te verwijderen of door op te treden tegen accounts. Maak je borst maar nat.

De Commissie wil desinformatie aanpakken met vergaande middelen zoals overheidsoptreden. De bureaucraten in Brussel ergeren zich vooral aan ‘desinformatie en onjuiste informatie over een mogelijk vaccin tegen Covid-19’. “Die zullen de uitrol van vaccins waarschijnlijk nog moeilijker maken.”

Ministerie van Waarheid

De Europese Commissie zal ondersteuning verlenen voor factcheck- en onderzoeksactiviteiten, onder meer via het onlangs opgerichte Europees Waarnemingscentrum voor digitale media (EDMO). Zeg maar het nieuwe Ministerie van Waarheid.

Het actieplan ‘ter versterking van de democratie’ kan met slechts één woord omschreven worden: het is volkomen pervers. Hier is sprake van een informatiedoctrine die in de DDR niet misstaat.

Vanwege de toenemende censuur op social media en de Orwelliaanse plannen van Brussel hebben we ervoor gekozen om onze lezers rechtstreeks te informeren over artikelen, middels pushberichten. Het voordeel hiervan is dat je geen Facebook- of Twitter-account hoeft te hebben. Aanmelden is makkelijk, gratis en 100 procent anoniem. Er wordt geen informatie gedeeld. Aanmelden kan hier.

Aan het ontvangen van pushberichten zijn geen risico’s verbonden. Je zult nooit spamberichten ontvangen, omdat er geen gegevens van jou worden opgeslagen. Je kunt je op elk gewenst moment snel en makkelijk weer afmelden. Meld je dus snel aan.

Daarnaast hebben we een Telegram-kanaal aangemaakt. Deze concurrent van WhatsApp heeft inmiddels zo’n 400 miljoen gebruikers. Word hier lid van ons Telegram-kanaal.

Bekijk ook de video van Café Weltschmerz over de opmaat naar deze DDR-censuurwetgeving:

Opmaat naar een DDR censuur wetgeving: Ramon Bril Column


Bron:
https://www.ninefornews.nl/europese-commissie-komt-met-doodeng-document-we-mogen-niet-meer-zelf-denken/