Selecteer een pagina

Onlangs nog een lijkwagen gezien? Waar zijn al de loeiende sirenes? Welk een contrast tussen werkelijkheid en het gemaskerd volk. Het incasseringsvermogen van mensen, zelfs als ze weten dat ze bedonderd worden, is enorm. Opsluiting, vervreemding van familieleden, verplicht masker, verlies van banen en bedrijven, ondeugdelijke verplichte test die je hondervijfig euro kost, vaccin voor niet bestaand virus, zelfbetaald en bij ondeugdelijkheid geen verantwoordelijkheid van de producent, wel verplicht, of anders kun je geen boodschappen meer doen. We doen dit om wat oudjes te redden van de dood en te behouden voor een verschrikkelijk eenzaam leven. En de meeste mensen doen mee, want de overheid heeft het goed met ons voor. Hoe is het mogelijk?!

De genocide is al flink op gang gekomen. Zelfmoorden rijzen de pan uit, anorexia is populairder dan ooit, goedwerkende goedkope medicijnen zijn verboden, de media werkt lekker mee met het angst zaaien, mensen die op natuurlijke wijze zouden overleven pompen we dood met zuurstofapparaten, alle ongecensureerde experts praten vanuit de farmaciekoker, het vaccin zal steriliseren, ziek maken en doden; wat wil een mens nog meer?

Tis nu wachten op voedseltekorten. En als het internet op zwart gaat springen er weer velen van het dak. In Amerika lijkt Trump alsnog de zege te gaan halen, dan volgen de rellen van de dood weer. De VN zal mogelijk troepen sturen, met verdacht veel Chinese deelnemers. Justin Trudeau van het concentratiekamp Canada heeft zijn waardering voor de dictatuur in China niet onder stoelen of banken gestoken: zo een tirannie maakt het zo makkelijk beslissingen door te voeren. Wie wil nu niet zo een man als hoofd van het landsbestuur?

Boris Johnson gelooft in de wetenschap. Hij heeft er geen verstand van, maar hij vertrouwt erop. Wat een geweldig argument om het volk naar de gallemiezen te helpen. En dan ´build back better´ roepen. Wat een vertoon! De schaamteloosheid van die lieden kent geen grenzen. Tis dan ook een mondiale tragedie. Bioscopen konden dicht, we zitten nu zelf in de film die al die jaren via Hollywood voorspeld is. Heb je het ook gezien?

Heb je wel eens de smoelwerken van de leiders van nu vergeleken met hoe deze er een jaar geleden uitzagen? Het gladde is er wel vanaf. Ze voelen aan hun water dat ze getrokken zijn in een spel dat ze niet langer beheersen. Ze komen tot oprechtheid of worden dictatoriaal; het laatste lijkt bij de meesten favoriet. Omdat velen niet kunnen geloven dat het werkelijk zo is ontkennen ze de feiten en vertrouwen ze de dief die hen besteelt, de beul die hen tergt, de gijzelnemer die de gegijzelde af en toe een gunstje uit de zak gestolen waar verleent. Dat doe je toch alleen als je het goed bedoelt?

Het wordt alleen nog maar verschrikkelijker. De gekte van huidige spelende machinaties opent zich in alle dimensies van een langdurig en zorgvuldig voorbereide kwaadaardige agenda. Maar ik spring niet van het dak. Ik kijk met belangstelling hoeveel schapen zich de dood in laten dirigeren. Ik voel dat de minderheid die hiervoor bedankt ook doodsbedreiging zal meemaken en wellicht sneuvelen, doch deze groep is groot genoeg om de elite de stuipen op het lijf te jagen. En dan ga je overhaast te werk en fouten maken. Dit heeft iets opwindends, voel je het ook?

De Nederlandse politiek is me een aanfluiting! Ze willen meer discriminatie, maar dan het positieve soort. Meer immigratie, meer Islam, en alles dat Nederlands is verbieden. Boeren moeten kapot, Zwarte Piet moet op de bek getrapt worden, vuurwerk om kwade geesten te verdrijven is verboden. Geen kerkbijeenkomsten, maar de seksfeesten gaan door. Voor een betere toekomst, dat was het devies al die jaren al, nietwaar?

Zag afgelopen nacht nog een leuk Islamfilmpje. Ik werd gewaarschuwd. Terecht. Een vrouw werd in het straatbeeld op haar knieën gedwongen, verborgen in meer dan een mondkapje. Er volgde een preek over gerechtigheid waarschijnlijk, waarna de spreker een pistool tevoorschijn liet komen en de vrouw een kogel door de schedel joeg. Klinkt het gek als ik zeg dat ik blij voor die vrouw was?

In Amerika had een vrouw haar gehele restaurant buiten onder een tentdoek vorm gegeven zodat ze aan voorgeschreven richtlijnen kon voldoen. Ze moest deze desondanks weer opdoeken terwijl er honderd meter verderop, ook onder een tentdoek, een eetgelegenheid was ingericht voor acteurs die daar in de buurt meewerkten aan het maken van een film. Die bleef. We moeten prioriteiten stellen. In Ierland had een restauranthouder twee weken geleden vernomen dat hij dicht moest, omdat hij niet aan de voorschriften voldeed. Van zijn laatste kapitaal heeft hij toen aanpassingen gedaan, en hij ging weer open. Ze kwamen hem weer sluiten, want ze hadden ondertussen de reglementen veranderd. Denk je dat deze zwaar ontdane man niet heeft opgemerkt dat er nog altijd geen ambulances en lijkwagens in het straatbeeld verschijnen?

Logica is geen vereiste meer. Mondkapjes werken niet maar hebben wel invloed op gedrag, dus we doen het. Zag laatst een blazersorkest waarbinnen alle deelnemers maskers droegen; om toch te kunnen blazen waren er openingen in de maskers aangebracht. Het was maar te hopen dat Corona die openingen niet wist te vinden. Ik zag ook ensembles, alle instrumentalisten gemaskerd, de zangeres zonder smoeltextiel. Ik geloof dat ze Engels zong, wat heel gevaarlijk is heb ik gehoord, omdat Engels nogal wat aerosolen de lucht in slingert. Omdat voor het zingen de kerk uitgaan best lastig is zijn alle kerken gesloten, denk je niet?

Ga je nog wat leuks doen met de Kerst?

https://bodemlozebeeldentuin.wordpress.com/

.