Selecteer een pagina

We horen deze dagen veel gezegd worden: zorg goed voor jezelf en laat je niet gek maken. Goed advies, maar naar mijn smaak niet afdoende. Het feit dat je door hebt dat overheden vals spel naar hun volkeren spelen, maakt menigeen reactief, waarmee er wordt ingehaakt op hetgeen juist niet gewenst wordt. Zien dat iets onzin is, is vanzelfsprekend van belang, maar daarmee nog niet voldoende om ook aan de onzin voorbij te gaan, zeker niet als je er iedere nieuwe dag vanuit alle windrichtingen opnieuw mee ingepeperd wordt. Hier komt het allereerste belang van de spirituele oriëntatie om de hoek kijken. Daarover straks meer.

Ik meende nu wel ongeveer klaar te zijn met het aandragen van belangrijke documenten en video´s om het bedrog rond Covid-19, klimaat, de transgender gekte en meer aan te tonen, maar telkens als ik zo denk kom ik er toch weer op terug, want nog altijd zien zo ontzettend veel mensen niet in welke oplichting onze planeet al zo lang regeert. Ik heb me afgevraagd: welke video zou ik tonen aan iemand die nog geheel argeloos tegenover onze overheid staat waar het de corona pandemie betreft? Ik dacht onmiddellijk aan de film Plandemic. Omdat hier een tweede, onlangs ook een derde deel van is uitgekomen, heb ik besloten deze tot één bestand te maken en op mijn BitChute-kanaal te plaatsen.

Voor promotors van het LBTQ…ideaal met de regenboog symbolen heeft Ickonic een ontnuchterend documentaire verzorgd die de duistere werkelijkheid achter alle kleurrijke vlaggetjes goed toont. Maar durven ze te kijken? Je kunt het paard naar het water brengen, niet dwingen om te drinken.

En voor wie nog dan nog niet overtuigd is van het feit dat we in een omgekeerde wereld leven, waarin misdaad als deugd, leugen als waarheid wordt verkocht, een kort filmpje betreffende Julian Assange, de brenger van waarheid die daarvoor zwaar gestraft wordt.

We leven in een gekkenhuis, een open inrichting die zich langzaam als een digitale oester om ons heen sluit. Zijn we het eens? Wat kan spiritualiteit hier nog betekenen? Alles! De waanzin van de op materie, macht en lust gebaseerde wereldvisie mogen we bewezen achten nu alles om ons heen dit illustreert. Als het je nog niet gek gemaakt heeft kan dit als een wonder worden beschouwd. Het betekent dat je denken en voelen nog niet geheel door de dwingende matrix van de boevenbende is overgenomen. Dat deel dat nog vrijheid beseft spreek ik hier aan.

Om geestelijk gezond te blijven is het van belang je niet geheel blind te staren op het gekkenhuis. Ik zie spiritualiteit daarentegen ook niet als een optie om de wereld, omdat deze toch maar een illusie is, verder maar te negeren. Nee, mij gaat het om een gezond evenwicht tussen binnen- en buitenwereld, waarbij de buitenwereld niet de baas wordt over wat er in het innerlijk afspeelt. Wat mij leidt tot het eenvoudige principe dat zegt: origineel zijn we geboren, om originaliteit te handhaven dienen we, –zodra de wereld ons verwart, reactief maakt, dreigt te vangen–, naar binnen te keren, de stilte in, om onze oorspronkelijke onverdeeldheid weer te beseffen. Als we aldus opnieuw gegrond in werkelijkheid zijn, kunnen we opnieuw de wereld bezien en kritisch beschouwen, tot iets ons weer uit het evenwicht brengt, dan keren we onmiddellijk weer tot de contemplatie die onze originaliteit en gezondheid, zowel fysiek als geestelijk, verzorgt en beschermt.

That´s it, dit is het punt dat ik wilde maken. Maar er zijn vanzelfsprekend zeer veel wijzen waarop dit punt in het dagelijks leven ingebed en uitgebreid kan worden. Ontmoet de juiste mensen, doe de juiste dingen, lees geschikte boeken, etcetera. Ik eindig blij met het benoemen van de website welke ik gisteren heb opgezet en die geheel draait om een wijs en bijzonder humoristische man: Anthony de Mello. Ter ere van hem is het opgezet, maar op eer zat ie niet te wachten en feitelijk was mijn drijfveer veeleer hem, zijn wijsheid en prachtige voordrachten, nog eens goed onder de aandacht te brengen en voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar te maken. Neem er een kijkje en vind audio- en video-opnamen als wel ebooks om te downloaden. In de loop van de tijd zal ik de site nog uitbreiden, veel plezier alvast, er ligt menig lach in het verschiet.

https://anthonydemelloawareness.wordpress.com/

*

https://efemerefenomenen.wordpress.com/

*