Selecteer een pagina

Een kenmerk van RFID chips is dat wanneer deze te dicht bij elkaar komen ze elkaar verstoren.

Als je mensen via RFID chips wilt laten volgen, zorg er dan voor dat ze op minstens anderhalve meter afstand van elkaar blijven.

Enkele dagen geleden publiceerden wij het artikel Duistere reden voor de anderhalve meter afstand, geschreven door een lezer.

Nu hebben we als reactie een artikel ontvangen van weer een andere lezer (dank!), dit keer met bijzonder informatie over RFID chips en de anderhalve meter.

Ik volg jullie al jaren maar omdat ik erg gesteld ben op mijn privacy reageer ik zeldzaam tot helemaal niet online. Als een techneut in de IT/Telecom zag ik verbindingen in hetgeen besproken werd in “Duistere redenen voor de anderhalve meter afstand” vanuit een RFID technisch oogpunt.

NASA had onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor de long range RFID tagging, gebruikmakend van SAW (surface acoustic wave) technologie.  

Wat naar voren komt uit hun onderzoek is zeer interessant, maar laat ik eerst starten met standaard RFID tekortkoming; Interferentie wanneer de RFID tags te dicht bij elkaar geplaatst worden (<1m). Plat gezegd bij <1m afstand kunnen de RFID tags elkaar storen met hun datapakketten. Een oplossing hiervoor is er wel maar die dicht niet alle gaatjes, namelijk bij zeer grote aantallen RFID tags werkt dit niet (time division multiplexing).

Terug weer naar dat NASA onderzoek die stelt dat een detectiekans voor een RFID tag ongeveer 93.8% bedraagt, maar als de meerdere RFID tags bij elkaar zijn dan zijn de detectiekansen veel minder, namelijk 34.9% – door interferentie. Hun False Alarm Rate was onacceptabel bij meer dan 5 RFID tags dicht bij elkaar bij een Signal to Noise Ratio (SNR) van >25 dB.

Het afstand houden wordt ineens heel logisch vanuit sensor techniek, zeker in het licht van een ander onderzoek “Dynamics of person-to-person interactions from distributed RFID sensor networks“; 

Een systeem om mensen en hun interacties te volgen met RFID tags en wonder boven wonder hier komt ook onze magische afstand weer naar voren, de beste resultaten worden geboekt bij een RFID tag afstand van tussen 1m – 2m. Het resultaat? Met enige zekerheid kunnen vaststellen wanneer 2 personen een face-to-face contact hadden.

Zo krijgt men (AI) prachtige afbeeldingen die inzicht geven in wie, wanneer en voor hoe lang met elkaar contact had.

Alle gepresenteerde informatie komt van voor 2010, denk aan om +10 jaar innovatie en voortgang te koppelen aan de bovenstaande onderzoeken. Om aan te geven hoe snel we zijn, kijk naar de steeds kleiner wordende RFID tags (ook data uit 2007). 

Waarom we afstand moeten houden is in mijn ogen helder, onze techniek schiet nog tekort in vergelijking met de ambities van onze meesters. Goed om te weten dat andere dat ook inzien, zelfs virologen bevestigen dat het afstand houden absoluut niets voor ons gezondheid doet.


Dr Daniel Erickson | Immunology And Social Distancing | Covid19 | lockdown

Graag zou ik dit willen delen met andere Niburu lezers.

Dank voor jaren leesplezier!

Vriendelijk groet,

Niburu lezer.


Bron:
https://niburu.co/lezersbrieven/15480-rfid-chips-werken-optimaal-op-anderhalve-meter-afstand