Selecteer een pagina

Foto: Karin de Vries

(Omdat het begrip dat mensen van virussen hebben sterk gemanipuleerd is door de propagandamachine plaats ik hier graag het blogbericht van Karin de Vries van haar site Over alles en niets.)

***

Altijd gedacht goed bezig te zijn met mijn gezondheid. Biologisch eten, de juiste voedingssupplementen, genoeg rust etc etc. Tot op zekere hoogste heeft dit me op de been gehouden, maar werkelijke genezing heeft het nooit bewerkstelligd, een zekere vermoeidheid bleef me hinderen. Ziek zijn zal ik het noemen. Maar wat is ziek zijn nu werkelijk? Is ziekte iets mysterieus dat het lichaam is binnengekomen en de bezitter verhindert om naar zijn of haar volledige capaciteit te functioneren? Ik heb als heel klein kind al longklachten gehad, ernstige welteverstaan. Soms werd ik ziek, kreeg ik griep en mijn lijf maakte dan hoge koorts aan dat gepaard ging met veel hoesten en niezen. Ik was er altijd dankbaar voor. Nadien moest ik een week of wat herstellen maar ging dan verder met een opgeruimd lijf en beduidend meer energie. Ik nam tijdens zo een periode nooit medicatie, zelfs de gebruikelijke ventolin kon achterwege blijven. Ik slaap, drink veel water en kruidenthee, eten heb ik dan geen zin in, kortom; een reset voor het arme uitgeputte lichaam. Griep heet zoiets in de volksmond en er aan toegeven is het beste dat je kan doen, het wijze lichaam doet het zelf mits je het proces niet stopt door er paracetamolletjes in te stoppen.

Tegenwoordig noemt men dit Corona en hele volksstammen menen dat je dit van de een op de ander kan overdragen. Besmetting heet dat. Mijn ervaring is dat wanneer ik goed in mijn energie zit, ik temidden van mensen kan zijn die over me heen hoesten en niezen, het doet me niets, ik word niet ziek. Ik werk als voedingsadviseuse in een natuurvoedingswinkel en ik heb de hele dag mensen om me heen wiens lichaam niet doet wat zij willen. Ik zou dus aan heel wat besmettingsgevaar bloot moeten staan. Ik geloof hier niet in en ik krijg zelden of nooit griep, eens in de 10 jaar misschien.

Wat is dan dit verhaal over ziekmakende bacterieën en virussen? Tijdens mijn opleiding als nutritioniste leerde ik dat als je een wondje hebt er een leger bacterieën aan komt zetten om de dode witte bloedcellen en andere troep op te ruimen en de plek vrij te maken voor mooi en nieuw weefsel. Ik herinner me dat ik de vraag stelde dat deze bacterieën dan toch zeer dienstbaar zijn en als een soort vuilophaaldienst fungeren en dat daar dan de stelling dat bacterieën de veroorzakers van ziekte zijn omgedraaid zou moeten worden en ze hulptroepen genoemd moeten worden. Mijn lerares keek me wat glazig aan en ging er niet op in. Ze had blijkbaar geleerd en in haar hoofd zitten dat bacterieën de veroorzakers zijn van ziekte en deze overtuiging zat op dat moment zo diep dat er geen ruimte was voor een ander inzicht, ook al lag het vlak voor haar neus. Het virusverhaal is wat ingewikkelder. Maar ik leef in de stellige overtuiging dat virussen, simpel gezegd, niet meer of minder zijn dan exosomen of gifstoffen die het lichaam wensen te verlaten. Dit gaat met ongemak gepaard, maar het is en blijft dienend. Ja, als het lichaam dusdanig verzwakt is kan het overlijden door de ontgiftiging, vooral als deze tegen wordt gehouden door pharmaceutisch ingrijpen. Voor oudere en zwakkere mensen is het dan geboden de ontgiftiging te begeleiden en niet te drastisch te laten verlopen.

Dit alles gaat over het lichaam, echter steeds meer mensen ontdekken dat lichaam en geest één zijn en dat veel aandoeningen niet alleen hun oorsprong vinden in een inferieure levenswijze, maar zeker ook ontstaan door vastgezette overtuigingen en traumatische gebeurtenissen die in een rommellade zijn opgeslagen omdat we misschien op een bepaald moment daar niet mee konden dealen. De laatste 2 jaren is het ingedaald dat mijn acties en reacties voortkomen uit deze rommellade. Zeer ongemakkelijk want er zit veel pijn en ontkenning in de rommellade die zich een uitweg wil forceren en door zijn onbewuste aard nogal eens voor verwijdering met mensen zorgt. Maar de rommellade wil open, de lichamelijke klachten en vermoeidheid zijn te groot en het verborgene wil gezien worden. Zo worden ruzies geforceerd die alleen op te lossen zijn als ik bereid ben om diep in mijzelf te kijken en geen verwarring te creeëren door te verwachten dat de ander zijn aandeel moet nemen om het mijne te verlichten. Dat wat niet aangezien wil worden zoekt zich een uitweg middels fysieke klachten dat gepaard gaat met een diep geestelijk lijden.

Ik hoef mezelf niets kwalijk te nemen, de oorsprong van dit alles is het diepe verlangen om lief te hebben en liefde te ontvangen als 1 beweging. Als ik kijk naar alle daden en misdaden kan ik ineens compassie opbrengen voor zelfs de grootste misdadiger. De prachtige song van Leonard Cohen schiet me ineens te binnen: it is in love that we are made, in love we disappear. We moeten er allemaal aan geloven en de tijd is nu aangebroken om vrede te sluiten met onszelf en de wereld om ons heen. Hoe oneerlijk het allemaal ook lijkt te zijn, juist deze schijnbare oneerlijkheid is de kans om er integriteit tegenover te zetten. Zo binnen, zo buiten. Uitbuiting, moord, roof, diefstal, leugens, ontkenning, het vindt allemaal nog steeds plaats. Het enige antwoord is Liefde. En dan bedoel ik zeker niet dat onrecht getolereerd moet worden. We blijven onze kinderen leren wat juist en wat niet juist is, ook al is dat pijnlijk voor hen, ze worden er mensen van die hun rug recht weten te houden. Maar we blijven ieder levend wezen zien als een unieke uitdrukking van de Creator. Ieder levend wezen staat op dit moment in zijn of haar waarheid. Het hoeft niet anders te zijn, het is goed, precies zoals het is. Ik kijk naar al mijn overtuigingen en ik herzie ze, ieder moment opnieuw, en vaak lukt me dit niet, dan helpt de pijn die ik daardoor ervaar opnieuw te kijken, met frisse, onbevooroordeelde blik. Het leven is geen aflopende zaak, we hoeven niet ouder en zwakker te worden, we zijn eeuwige wezens gemaakt om te stralen en een volledig leven te leven.

Karin de Vries

https://overallesenniets.wordpress.com/

.