Selecteer een pagina

Stukje Rutte gekeken vanavond. Uit zijn toespraak van gisterenavond. Hoefde de volledige woordenbrij vanzelfsprekend niet uit te zitten, je wist na tien seconden alweer genoeg. Hij valt steeds dieper. Nog knap hoe hij zijn leugenachtige tronie in de plooi wist te houden, ook al vertoont de presentatie iedere keer meer scheuren. Het hoogtepunt was wel het achtergrondgeluid van protesterende burgers. Die volgens Rutte niet inzien dat covid-19 veel ernstiger is dan de griep. Rutte zit helemaal klem, dat zie je zo aan zijn tronie. Wat in vorige jaren nog een beetje liegen voor de ´goede zaak´ leek, is nu tentoongesteld als de val van Rutte. Ik vermoed dat ´de Rutteval´ een ingeburgerd begrip zal worden voor ontmaskering na optimale zwendel.

Zoveel bizarre berichten vernomen vandaag, van iedere logica verstoken, dat je deze snel neigt te vergeten. Een goede schaker kent hetzelfde probleem: toon hem enkele seconden een logische stelling en hij heeft er geen moeite mee de stelling daarna op een bord te reproduceren. Maar als de stelling uit pure willekeur zonder logische verbanden bestaat, dan slaagt de schaker hier niet in. Een goede metafoor voor wat nu iedereen wereldwijd meemaakt. Onnavolgbare waanzin, dat is waar we mee dealen. Dan is het niet vreemd dat Vernon Coleman opeens ludiek uit de hoek komt met fantastische ridiculiseringen van de laatste nieuwe regels die gezagsdragers zouden hebben uitgevonden. En ook Willem Engel en Jeroen Pols lijken steeds meer cabareteske benaderingen van de werkelijkheid te volgen. Poppenkast serieus bespreken hou je gewoon niet lang vol.

Mag me dan ook verheugen in het gezelschap van Karin, die de zorgen om de wereld goed weet af te wisselen met gekkigheid. Das een fijn evenwicht voor overleven in het gekkenhuis. Mijn vitale deerne zal komend etmaal haar 61ste verjaardag vieren. Dat mag ´op leeftijd´ klinken, maar als we straks het vaccin van filantroop Gates hebben gehad wacht ons het eeuwig leven, dus genoeg reden voor een groot feest. Ik zei het vanavond nog tegen Lief: indachtig hoe we in het verleden gestreden hebben vind ik dat het resultaat er mag zijn! De lockdown zet stress op vele relaties, ik kan vermelden dat de rampspoed van ´s werelds ramkoers ons louter goed heeft gedaan.

Ik had geen cadeau. Ik zat thuis met mijn blaaskaak; het abces linksonder gaf me een scheve bek zodat omstanders dachten dat ik het vaccin reeds had gehad. Maar als je echt van iemand houdt is zulk een te verwaarlozen ongemak geen excuus, dus ik was blij dat de overheid alle winkels sloot, zo kwam ik toch nog onder verwijtbaar gedrag uit. Ik weet wel, dit is gelogen, maar das een teken des tijds. Waarheid is leugen, leugen is waar. Vernam afgelopen dag dat Amazon het boek 1984 van George Orwell van de Kindle-readers van klanten heeft verwijderd. (Zie reactie onder dit bericht van Theo.) Digitale aanschaf is geen aanschaf mensen, en alles dat je op een zogenaamde ´cloud´ hebt staan staat eenvoudig op een server van een ander. Niets is veilig, dus sla het op op een externe harde schijf. Als dan het internet op zwart gaat en ook het elektriciteitsnet er mee stopt, zijn ook die enen en nullen onbruikbaar geworden. Dan ben je blij als je nog een boek in huis hebt. Vond het in dit verband wel erg fijn te horen dat er een rechterlijke uitspraak over Facebook is gedaan dat het bedrijf Instagram en WhatApp af moet stoten. Deze anti-monopoliekoers strijkt fijntjes in tegen de onzalige ideeën van Klaus Schwab en zijn gedroomde Great Reset.

Als de filantroop Gates, voor ieders gezondheid, 7 miljard mensen wil terug brengen naar 500 miljoen, dan verlaat ik de zieke geest van onze weldoener graag om in te zoemen op wat die 7 miljard mensen hiervan denken. De meesten hebben dan niks zinnigs te zeggen, of wellicht wel, maar zijn onverstaanbaar achter dat mondtextiel. Karin kwam vandaag thuis van het werk en was het even spuigzat. Ze zei dat er iemand met beklap haar winkel inkwam, reeds wetend solliciterend naar goed advies, en Karin weigerde dit, zeggende: als jij een masker wil dragen, draag deze. Ik was blij dit te horen. Strijd heeft geen zin. Doet me denken aan een schrijver, mogelijk Mark Twain, die eens zei: Never attempt to teach a pig to sing; it wastes your time and annoys the pig.

Dit is de derde wereldoorlog, maar velen hebben het niet door, omdat er geen wapenen kletteren. Een vierde wereldoorlog komt er nooit, alles zal in deze beslist worden: hemel of hel op aarde. Maar ondertussen hebben we binnen onze knusheid geleerd de schoonheid van momenten volledig te proeven, of, als dit niet lukt, de belemmeringen hiertoe in alle rust te onderzoeken zonder omstandigheden hiervan de schuld te geven. Als je roeit met de riemen die je hebt kun je een verrassende topsnelheid bereiken zonder dat je dit überhaupt tot doel had gesteld. Mag graag in dit verband de aandacht richten op Jeroen van Burgerfront.nl; alles beluisteren van deze man en zijn compagnon Chris mensen, goed voor zowel je inzicht als praktische vaardigheid in het gesticht.

Karin wilde graag een winkel hier in Ierland beginnen, eigen baas zijn en niet meer hoeven luisteren naar mensen zonder inzicht in het menselijk lichaam en met gebrek aan organisatievermogen. Nu een winkel openen is wat vreemd als iedereen dicht gaat. Ik vond het dan ook erg interessant de podcast te beluisteren van Yves met Erik de Vlieger, waarin laatstgenoemde de vraag kreeg voorgelegd: als je in deze coronatijd een bedrijf zou beginnen, wat zou dat dan zijn? Het antwoord was: een advocatencollectief beginnen en claims uitschrijven! Wauw.

De gestelde vraag borrelde in mij voort. Ik ken Karin´s kunde, weet dat ze de natuurwinkel waarvoor ze werkt tijdens de eerste lockdown staande heeft gehouden door als enige door te werken terwijl haar collega´s uitkeringen van de oplichtingsbende trokken. Dit is mijn wijffie en mijn trots. Ze is zwaar onderbetaald. Toen laatst bleek dat we het met 600 euro per maand minder moeten doen omdat de twee zonen in huis een zekere leeftijd hebben bereikt en, door coronabeleid, niet hun beoogde studie konden doen tenzij ze hun bek zouden laten bepleisteren, zei Karin dit haar werkgeefster, die met niets beters respondeerde dan: das vervelend. Ik vind dit misselijkmakend. Maar tis intelligenter dan de vraag te herinneren: wat zou je doen in deze situatie? Ik heb vandaag gewerkt aan een visitekaartje en een flyer die Karin uit kan delen aan klanten die zeggen speciaal voor Karin steeds terug naar de winkel te komen. De werkgeefster heeft gezegd dat Karin ´eens´ de winkel kan overnemen, maar tis een prima idee de klanten mee te nemen naar Karin´s oprechte onderneming.

Ik heb nog nooit een stuiver verdiend in Ierland. Dat betekent, volgens de arbeidsmoraal, dat ik een klaploper ben. Wat valt die arbeidsmoraal op de snuiter deze dagen! Ik werk harder dan menigeen zonder inkomen. De waarde van een mens meten via zijn of haar inkomen is gebaseerd op het aangeleerd idee dat slavernij als oogmerk heeft. Ga ik niet uitleggen, wordt iedere dag duidelijker.

Ik heb geen verstand van numerologie en astrologie maar vind er wel zeker genoegen in dat Karin 61 wordt en ik in ´61 geboren ben. Neem daarbij de stemmen die opgaan en zeggen dat binnenkort de constellatie van planeten zo is dat er een bewustzijnsshift in de wereld plaats zal vinden richting het Hart, en je krijgt een glimlach op de bek. Wel jammer als je daar een masker op zet.

Maar ik geloof niks. Hoeft ook niet. Er zijn mensen die niets geloven en zeggen alles te betwijfelen en dan blijkt in dialoog dat ze wetenschap voor waar aannemen. Als iets valt in deze dagen is het wel de wetenschap met hun tijd, ruimte en lichtjaren waanzin. Communicatie tussen bomen is pure telepathie en verloopt via de schimmels ondergonds; tis onmiddellijk, zelfs geen overdracht te noemen. Tis onverdeeld, gelooft niks, en werkt.

Ik heb geheel mijn leven verlangd naar waarheid. Ik zie dat waarheid in de wereld van vormen geen vastheid aanneemt. Ik ben gezegend met wie over acht minuten, volgens de tijdrekening, de Jarige Job is. Job verloor alles, en vond God. Amen.

Het is mij overduidelijk dat het besef van de kwetsbaarheid van de mens en de Liefde in Wezen hetzelfde zijn. Als je de kwetsbaarheid wilt verdonkeremanen verlies je de Liefde. Iedere dag besef ik de vergankelijkheid en als ik er langer over nadenk zonder Karin te moeten leven dreigt er zelfs iets van paniek. Ik laat dat soort denken dan snel gaan en weet dat ik, als Karin eerder gaat, in dankbaarheid zal zijn. Tis dezelfde kwetsbaarheid die ik Karin veelvuldig naar mij uit hoor spreken, waarvan je smelt, waarin je je ultieme machteloosheid en Liefde beseft.

De menselijke conditie is nimmer ideaal geweest; alle berichten die anders vertelden waren leugens. Als je door had dat het niet ideaal was werd je naar de toekomst verwezen. De eindtijd kent geen betere toekomst meer, mensen worden nu wakker, of slaaf uit ´vrije wil´. Maskers zijn de duiding van de kant die mensen kiezen en dit belooft weinig goeds. Het Hart hangt hiervan niet af, weet maskerloos dat de dood aanvaardbaar is, zelfs nog meer als de hel zijn voleinding bereikt in dit ondermaans domein. Geen suïcide, geen euthanasie, gewoon zien dat je bereid bent alles te incasseren tot die ene lijn in het zand. Niemand komt aan mijn autonomie.

We zijn vrij vrouw, altijd, en of jij of ik nu eerst gaat uit dit bestaan, we wisten al dat het een tijdelijke ervaring betrof. En juist nu zovelen op de hel af willen stevenen voel ik krachtiger dan ooit dat ik langer wil leven. Ik deed al wel wat voor gezonder leven, ik doe er een tandje bij. Mijn moeder was bang dat mijn vader eerder zou sterven. Mijn vader beloofde dat hij langer zou blijven terwijl ze beiden doorrookten. Mijn vaders belofte kwam uit. Beloven kan ik niet, maar Lieverd, ik wil graag onmetelijk bij je zijn. En we weten dat de Liefde gerealiseerd onaanvechtbaar is. Weet je tijdloos omarmd, vergis je nooit meer in aardse vormen.

Het meest stellig vertrouwen kent geen object. Ik Heb Je Lief Mijn Lief.

https://bodemlozebeeldentuin.wordpress.com/

.