Selecteer een pagina

Dat het opnieuw flink rommelt in de bankwereld zal niemand zijn ontgaan.

Ondanks alle geruststellende woorden is het kwaad al geschied, maar duurt het nog even voordat de resultaten zichtbaar zijn.

Alles wat met geld te maken heeft is een spel dat wordt gespeeld door (centrale) bankiers van de satanische sekte.

Zij hebben een ongekende macht om een maatschappij al dan niet in een depressie te storten.

We weten natuurlijk nog dat we in 2008 te maken hadden met een financiële crisis. Een crisis die nooit is opgelost, maar waarbij door het onbeperkt bijdrukken van geld de echte gevolgen zijn verdoezeld.

Dat extra geld bijdrukken is tijdens de nep coronapandemie nogmaals in een stroomversnelling gegaan, met als gevolg een gierende inflatie.

Dat bijdrukken gebeurt niet automatisch, want geld ontstaat alleen door een schuld.

Als overheden miljarden euro’s of dollars nodig hebben om de gevolgen van een nep coronapandemie te bestrijden, dan lenen ze dat. Doordat overheden massaal geld hebben geleend is er veel extra geld ontstaan.

Tegenwoordig wordt geld van schuld gemaakt. De hele geldhoeveelheid (100%) ontstaat als schuld.

Er kwam steeds meer geld beschikbaar om dezelfde hoeveelheid goederen en diensten te kunnen kopen en dus worden prijzen hoger en dit noemt men inflatie.

Wanneer de inflatie te hoog wordt dan gaat men de rente verhogen waardoor er minder geld wordt geleend en er dus ook minder geld in omloop komt.

De gevolgen daarvan zie je duidelijk in het volgende overzicht. Een overzicht dat is gebaseerd op de situatie in Amerika.

Dan zie je dat iedere keer dat de groei van de geldvoorraad in Amerika negatief werd, er een economische depressie ontstond.

Met andere woorden, bij een negatieve groei van de geldvoorraad ben je druk bezig om de economie te laten crashen.

In Amerika zijn dan ook al de eerste tekenen van een recessie/depressie te zien. Daar zijn ze dan ook eerder dan bij ons begonnen met het verhogen van de rente.

Ook beginnen nu de eerste banken om te vallen en wat we nu zien is in feite een herhaling van zetten:

Destijds begon het hele verhaal eigenlijk met de Britse Northern Rock Bank eind 2007. Deze kon niet meer voldoende geld lenen in de markt en moest toen worden gered met allerlei noodleningen via de Britse centrale bank.

Een vergelijkbaar scenario met wat je nu ziet bij Credit Suisse, waar de Zwitserse centrale bank moet bijspringen om de bank overeind te houden.

Bij Northern Rock liep het begin 2008 toch nog verkeerd en moest de bank worden overgenomen door de overheid.

Toen werd het even stil totdat in september 2008 Lehman Brothers bank in New York onderuit ging.

Nu volgen de gebeurtenissen elkaar veel sneller op en zit er geen zes maanden meer tussen de problemen bij banken, maar weken of zelfs dagen.

Velen hoopten dan ook dat de ECB deze week zou besluiten om de rente niet verder te verhogen zodat de rust weer enigszins terug zou keren op de markt.

De ECB heeft de rente toch verhoogd en dat betekent dat we de volgende stap ingaan richting wat ze noemen een deflationaire depressie.

In Amerika wordt binnenkort door de FED besloten of ze wel of niet de rente verder zullen verhogen.

En toch zal er straks een punt komen, waar bij de centrale banken onder grote druk van koers moeten veranderen omdat de economie steeds verder zal wegglijden.

Tot die tijd zal je dan ook misschien een tijdlang prijsdalingen zien omdat er steeds minder euro’s en dollars beschikbaar zijn om dezelfde hoeveelheid goederen en diensten te kopen.

Dan hebben de centrale banken zogenaamd wederom geen keus en zullen ze de rente verlagen en via goedkope leningen aan overheden en bedrijven de ‘economie stimuleren’. 

Alleen zal het dan volgens vele experts hopeloos misgaan en zullen we terecht komen in een periode van hyperinflatie.

Het soort inflatie dat je zag in de Weimar republiek in Duitsland.

Ondertussen blijkt dat de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, de afgelopen dagen ongeveer 300 miljard dollar heeft ‘bij gedrukt’ om noodlijdende banken te ondersteunen.

Er is ook nog een mogelijkheid dat ze er dit keer voor zullen kiezen om niet de economie ‘te redden’ en de rente bewust misschien nog verder te verhogen, zodat we vrij snel daarna in een recessie en vervolgens een depressie terecht komen.

Hoe dan ook, het heeft er nu toch alle schijn van dat we echt in de eindfase van het huidige financiële systeem zijn beland en dat de kunstgrepen die ze uitvoerden na 2008 dit keer niet meer zullen werken.

Dat is ook precies de bedoeling want de wereld moet rijp worden gemaakt voor de CBDC.


Bron:
https://niburu.co/financieel/18377-het-duurt-altijd-even-voordat-de-tsunami-de-kust-bereikt


MUST READS:

Welkom in de doodsspiraal

Zullen nucleaire oorlog, schulden instorting of energie uitputting de wereld beëindigen?

De monsterlijke Davos religie

De navraagplicht banken, Transactiemonitoring Nederland (TMNL), vanaf € 100 – de hel op aarde ter introductie van de CBDC als “verlossing” – door Martin Vrijland

Fauci down, Biden bijna down, de januari 6 video’s exposen de deep state en de banken beginnen om te vallen (SVB bank eerst): het gaat beginnen! – door Martin Vrijland

Check ook de reacties onder dit artikel.