Selecteer een pagina

Artist: Alex Gross

Kom ook naar het feest der vermommingen! Tijdens deze maskerade zullen alle gasten voor elkaar onherkenbaar zijn. Bidden en zingen zijn verboden, keiharde seks is geoorloofd. Er zal gezorgd worden voor genetisch gemanipuleerd voedsel om u te redden van het armzalige immuunsysteem dat u al eeuwenlang in de steek heeft gelaten. Vergeet God, vertrouw de wetenschap! Na afloop is er de mogelijkheid een groepsfoto te maken als dierbare herinnering aan het anoniem technocratisch feestgedruis.

Deze tweede lockdown in Ierland zijn, om redenen die niemand weet, de gymlokalen wel open in tegenstelling tot tijdens de eerste opsluiting. Ik haalde vanavond Joshua daar op toen ik een groepje jongens bij een auto zag, waarvan er een een masker droeg. Had ie die ook tijdens het sporten op? Ja, tis ongelooflijk, zei Josh, de gehele sessie lang! Dus er zijn werkelijk nog mensen die sinds maart geen extra, eerder minder ambulances en lijkwagens hebben gezien, en die desondanks menen dat ze groot gevaar lopen vanwege een onzichtbare vijand die feitelijk ieder mens tot mogelijke vijand maakt. Tis voor hen gedaan met de liefde, want we willen koste wat kost overleven, nietwaar?

De corruptie is, in beschouwing genomen hoeveel mensen de leugen voor de waarheid verkiezen, ontzagwekkend en diep in alle regionen van het maatschappelijk leven verweven. Je kunt ongeveer wel stellen dat, zodra je iets, wat dan ook, gelooft, je gevangen zit in het web van versluiering. Ik zoek de waarheid niet, tis mij genoeg leugens te herkennen en als zodanig af te doen. Tis hierbij zeer behulpzaam dat, hoe tegenstrijdig het ook moge klinken, de maskerdragers zichzelf, als open baring, ontmaskeren.

Zag een interview van een jongeman met Hugo de Jonge. De laatste droeg geen masker, het masker zat in zijn woorden vervlochten. De verwarde man zei dat hij, omdat hij veel verantwoordelijkheid op zich heeft genomen, ook veel tegenstand ontmoet. De vergelijking met Hitler had ie pijnlijk gevonden, maar nu is hij hier ongevoelig voor geworden. Dat kon je zien aan zijn ogen; Hugo noemt dit waarschijnlijk innerlijke groei. Toen had ie ergens het lef te spreken over de Nederlandse Grondwet, de verworvenheid hiervan, en dat vele andere landen hier jaloers op zijn. De man heeft meegewerkt de Grondwet buiten werking te stellen! Hij klonk hier als Rutte die het recht op demonstreren roemt en er vervolgens agenten in burger als knokploegen op afstuurt. Of Rutte die zegt dat gezondheidszorg buiten de marktwerking valt, -gelukkig maar-, terwijl de gehele wereldmarkt wordt gebroken middels de gezondheidszorg. En toen kreeg Hugo de vraag over de voor- en nadelen van het vaccin. Hugo hoefde in het geheel niet na te denken: er zijn louter voordelen. Ik moest onwillekeurig weer aan Hitler denken.

De gehele Tweede Kamer zit vol met flapdrollen en oplichters natuurlijk. De journalistiek heeft zich middels censuur verkocht aan dictatuur. Gisteren zag ik een fraaie docu die toonde dat de holocaust nooit had kunnen plaatsvinden zonder medewerking van de mensen werkzaam in de gezondheidszorg. Sterilisatie, abortus en euthanasie, zonder instemming van betrokkenen, waren de dagelijkse praktijk. Het gebeurt nu weer als ons gevraagd wordt te klappen voor de werkers in de frontlinie, terwijl we ze op filmpjes zien dansen in lege ziekenhuizen. Iemand betrappen op een leugen is geen kunst aan deze dagen; tis pas knap als je iemand op een waarheid betrapt.

Geen autoriteit, dit is mijn vreugde. Iedere valse vogel zingt als ie gebekt is, ik hoef er niets mee. En zelfs als de vogel niet vals is: ik kan niet leven volgens de inzichten van een ander. Ik eet ook niet wat voor een ander gezond is. Je eigen weg vinden, ieder moment opnieuw; niets anders geeft het leven zijn volledige waarde.

Het hoofd van een gemeenschap kreeg de vraag: wat maakt jou zo succesvol in die rol? Het antwoord: ik ben het met iedereen eens. Waar de vragensteller tegen inbracht: hoe kun je nu succesvol hoofd van een gemeenschap zijn door het met iedereen eens te zijn? Je hebt gelijk: hoe kan ik nu een succesvol hoofd van een gemeenschap zijn door het met iedereen eens te zijn?

De grap, die een diepe waarheid onthult, doet me denken aan wat Karin me eens zei. Ze ontmoette een man die uitblonk in begrip hebben voor wie hij ook maar ontmoette. De man raakte door niemand van streek. Karin had dit intrigerend gevonden, juist omdat wij in die tijd veel over elkaar en anderen struikelden en hadden ontdekt dat we feitelijk struikelden over onze eigen reactieve emoties. Die onze gebondenheid aan anderen en de matrix verraden. Deze man was hier uitgestapt, liet iedereen denken wat iemand ook maar denken wilde, en leefde vrij zijn leven.

Iemand vertellen waarom ie geen masker zou moeten dragen is vreemd: leg mij eerst maar eens uit waarom iemand deze wel moet dragen. Dat doet niemand. Dat kan ook niet, tenzij je verkeerde redenen geeft, zoals gedragsbeïnvloeding. Wat Rutte, en niet alleen Rutte, openlijk heeft gedaan. Als je nu nog bedonderd wordt, dan wil je bedonderd worden, omdat oprecht leven je te zwaar valt. Zo krijgt de elite goed inzicht in hoever ze vanaf hier weer kunnen gaan. Dat is wetenschap voor de schapen en niet van toepassing op mij. Als oprechtheid betekent dat ik dood moet dan verwelkom ik de dood.

De dood draagt nooit een masker. Er is ook geen masker die tegen de dood beschermt. Mensen die zeggen dat het goede zal overwinnen zien wat mij betreft het hele plaatje niet. Het dualistisch koppel goed en kwaad gaan tezamen onder in de dood, de uitblussing van de schepping. Binnen de levenssfeer is het vanzelfsprekend wel zo dat waarheid standhoudt en leugen en terreur op basis van leugen moeten vallen. Maar daar wacht ik niet op na een mensengeschiedenis lang prevalerende corruptie en terreur. Ik verwacht van dit levensdomein het beste, omdat ik leergierig ben, niet allereerst omdat ik anderen vertrouw. Dit leven is een doorgangshuis, zoals iedere ervaring dat is. En ik zeg dit niet omdat ik een betere toekomst verwacht, ik zeg dit omdat dit heden al wordt bepaald door je eigen standpunt. Haal de onzuiverheden, je betrekkingen met anderen en de matrix eruit, en tis ook hier goed vertoeven.

De ander bestaat niet. De ander is, zodra je iemand als de ander beschouwt, feitelijk door jou in lockdown gezet. We zien wereldwijd dat deze attitude al in iedereen werkzaam is. Tis de basisleugen, die de waanzin mogelijk maakt. Als je geen schaap wilt zijn is zelfonderzoek remedie. Succes.

https://bodemlozebeeldentuin.wordpress.com/

.