Selecteer een pagina

Op een dag als vandaag, als ik mij begeef in het leven van de gemaskerde mensen, ontgaat mij op momenten de zin van het bestaan, zie ik vooral de dwaasheid van mensen die aldus wensen te overleven. Waar de goddeloze controlezucht toe leidt…

Over het algemeen voel ik mij oké zolang ik de gekte in mij toesta, beleef en na kritische beschouwing terug heb gestuurd in de vaart der volkeren. Maar ik moet toegeven: de klad is er in gekomen. Wat is spreken waard als er niet gehoord wordt?

Ik vrees Covid-19 niet en ook de oplichting van de politiek niet, maar als de mensen om mij heen niet verder dan beide kunnen kijken wordt het toch wel wat benauwd om mijn hart. Dan zie ik de ijdelheid van mijn identiteit: deze is gemaakt van alles om mij heen.

Inkeer, het bekende religieuze begrip, vraagt geen geloof: het gebeurt ook de wereldse mens die geen steen om op te rusten meer kent.

Alles dat in de wereld wordt ontmanteld, wordt op hetzelfde moment ontmanteld in mij. Zo boven, zo beneden; zo buiten, zo binnen.

Wat is ijdelheid ten diepste? Ik zeg: het idee dat ik, buiten het geheel om, een eigen leven kan organiseren. In verder gevorderd stadium betekent dit: dit ook aan alle anderen opdringen. Precies wat we nu in de wereld zien gebeuren.

Inkeer gebeurt als je de ijdelheid inziet van de schuld van je lijden buiten je te zoeken. Hiermee heb ik niet iedereen buiten mij gevrijwaard van schuld, want zover gaat mijn reikwijdte niet; hiermee heb ik de verantwoordelijkheid voor mijn situatie volstrekt aanvaard.

De matrix van controle zit in mij. Ik heb er last van voor zover ik er iets van nodig heb en er om die reden aan mee doe. Ik mag dan geen masker dragen, ik heb toch last van medeplichtigheid aan de valse agenda als ik informatie boven leven zelf blijf stellen. Het web boven Oorspronkelijk bestaan prefereer in mijn keuzen op een dag.

De waarheid zet je vrij. Maar de waarheid heeft geen vorm, alleen beperking verschijnt als afgespleten vorm. Als ik klaar met biechten ben, ben ik leeg. Heb ik geen idee hoe dit verder moet; ben ik overgeleverd. Dag agenda…

https://bodemlozebeeldentuin.wordpress.com/

.