Selecteer een pagina

Heb de afgelopen tijd met regelmaat mooie vredige geheugenflarden langs zien komen, die me kwamen vertellen dat die tijd voorgoed voorbij is. Loutering middels herinnering. Het verleden was altijd al voorbij, maar nu hebben reminiscenties de extra boodschap: de zorgeloosheid van destijds was onterecht. De huidige hel was, ook toen, allang in de maak. Hoorde ik Peter Baars afgelopen dag zeggen dat Bush senior het al over de Nieuwe Wereld Orde had, er zijn ongelooflijk veel aanwijzingen dat het idee van veel ouder datum stamt. Ik ben geen historicus, maar het is wel een goed idee dit binnenkort, om mijn eigen nieuwsgierigheid in deze tevreden te stellen, in grote lijnen in kaart te brengen. Maar eerst heb ik een andere belofte in te lossen.

Ik schreef onlangs: Toch wil ik hier benadrukken dat het systeem dat de boze geesten ons opdringen willen alleen zal mislukken als we iedere medewerking eraan weigeren. Daarvoor dienen we te zien waar dat zo is, en hoe dit anders kan. Een goed onderwerp voor een later blogbericht. Waar verleen ik medewerking aan de kwade agenda? Hoe maak ik dit ongedaan? Ik start geen breedsprakig betoog maar doe het liever bondig.

* Niets meer kopen bij multinationals als Amazon; ga naar fysieke winkels, liefst van klein formaat. Als je dan een keer iets niet kunt krijgen, dan kun je een keer iets niet krijgen. Wen er maar aan.

* Geen bankkaart gebruiken om in winkels mee af te rekenen, en zeker ook geen telefoon met QR-code. Altijd cash betalen en als dit niet wordt geaccepteerd elders je inkopen doen.

* Geen betaalmachines in supermarkten gebruiken, afrekenen bij echte mensen, en vertel er dan meteen maar bij waarom je graag cash betaalt.

* Geen prik nemen, geen mondkap op, geen afstand houden.

* Geen middelen van Bill Gates gebruiken, geen Windows, geen Outlook Express, geen Bing zoekmachine. Kies voor Linux besturingssystemen, allemaal geheel gratis inclusief alle software die een mens nodig kan hebben. Linux heeft geen antivirus nodig, omdat het niet uit een misdadig brein is ontsproten. Linux kent zeer gebruiksvriendelijke en elegante besturingssystemen waarin zelfs een leek snel zijn weg weet te vinden. Esthetisch gezien zeer te prefereren boven de rotzooi van de prikpromotor en eugenetische dwaalgeest. Linux Mint is zeer aan te raden voor een beginner.

* Geen Gmail meer gebruiken voor je mailverkeer. Er zijn prima gratis alternatieven als Protonmail en Tutanota, welke je privacy op zijn minst beter garanderen. Wie wil Google nog steunen? Daarom, gewoon overstappen.

* Geen kant en klare maaltijden meer kopen, en 90% van de verkoopwaar in supermarkten mijden. Koop vers, leer koken als je dit nog niet kan, en koop liefst direct van de boer of op markten. Laat je ogen en intuïtie bepalen of de voedingswaren in je handen te vertrouwen zijn; bij twijfel niet kopen.

* Geen elektrische auto kopen, geen warmtepomp accepteren, smartmeters vermijden, en windmolens vergeten.

Goed, dit was mijn eerste brainstorm, en ik heb vast wel wat vergeten; als je ziet wat ik dan wel vergat te benoemen, wees dan ook alert op dat punt.

Er is heel veel troep dat mensen al in huis hebben dat weg kan. De filosoof Naomi Chomsky kan de deur uit als je die nog op de boekenplank hebt staan, en Yuval Noah Harari erachteraan. Chomsky wil ongevaccineerden naar eilanden verbannen, Harari wil van de mens en God af.

Ongelooflijk veel mensen, waarvan ik meende dat ze oprecht waren, hebben ondertussen getoond totaal onbetrouwbaar te zijn. Waaronder veel zogenaamde kunstenaars, die feitelijk de originaliteit ontberen om werkelijk, telkens weer, met nieuwe ogen te kijken. Ik zal geen opsomming van namen geven, ga je eigen belangstelling maar eens langs en zie wie er weg kan.

Kijk dan meteen je cd-rek even na. Adele, Nick Cave, Bob Dylan, weg ermee! Nu heb ik toch wat namen genoemd; het bloed kruipt… Adele stond geen ongevaccineerden bij haar concerten toe. Nick Cave was bij de kroning van Charles die de blonde Diane met de blauwe ogen liet verongelukken nadat ze hem eerst wat kinderen voor de bloedlijn had gebaard. En ken je het interview niet waarin Bob Dylan aangeeft dat hij de duivel dient?

Er zijn werken van schilders en fotografen welke esthetische kwaliteiten bezitten die mij fascineren, maar die aan een herwaardering toe zijn met het oog van vandaag. Ik ben een groot bewonderaar van William Mortensen bijvoorbeeld, de fotograaf die door Ansel Adams als ´antichrist´ werd aangemerkt. Ik vond die betiteling indertijd overdreven, met de kennis van vandaag neem ik deze echter wel serieus. Als iets niet goed voelt en toch, –psychisch gezien werkelijk– boeit, dan is het tijd om afstand ervan te nemen en nog eens goed te kijken.

Waarbij ik graag opmerk: afstand nemen, niet met kracht en geweld, maar distantie realiseren in Liefde, eenvoudig omdat je ziet dat iets Liefde niet dient. Nisargadatta Maharaj zei: je kunt iets pas loslaten als je het werkelijk hebt doorzien. Hij zag loslaten niet als werkwoord, het is iets dat spontaan gebeurt als inzicht door breekt.

Feitelijk ben ik kritisch gaan staan naar alles dat kopie van de werkelijkheid is. Waarom kopiëren we? Wat is die herhaaldwang? Kopieerzucht bestaat vanuit het idee dat we onze geneugten kunnen controleren en beheersen. En we zien wat voor een wereld we uit deze opvatting geschapen hebben. Ik heb zeer veel kunstboeken gedownload, maar kijk ik er naar? Zelden. Dan nog het meest naar de erotische werken uit de geschiedenis van de mensheid, maar ook dat haalt het niet bij het werkelijk beleven van intimiteit.

The Great Cleanse zal vanzelfsprekend ook Klaus Schwab en The Great Reset bevatten, waarom zou je je aandacht en energie aan die joker met zijn achterlijke ideeën geven?

Ik hou van het woord radicaal. Als je iets ziet dat ook getrouw zijn. Ik ben er niet erg goed in, maar besef dat het belangrijk is, benoem het daarom graag nog eens.

Nog iets vergeten? Ja. Prijs alles dat van waarde en liefdevol is, tel je zegeningen, raak de tel kwijt en WEES gezegend.

https://efemerefenomenen.wordpress.com/

.