Selecteer een pagina

Tis wel wrang te beseffen dat familie en vrienden die je kritisch vermogen afdoen als dwaling in latere instantie moeten gaan ondervinden dat je zogenaamde conspiracydenken al die tijd al de waarheid bleek te bevatten. Dat moet een geweldige innerlijke optater zijn, een mentale schok van jewelste; je had het in liefde willen voorkomen maar werd door geïrriteerde reacties afgeserveerd. Na dik zeven maanden coronagekte is het er allemaal niet beter op geworden: er verschijnen lijsten online met namen van vrijdenkers, nu geframed als terroristen of landverraders. Dat zijn dus de activiteiten uit het kamp waar ook je familie en vrienden toe behoren: de overheidsgetrouwen. Maar er is niets gevonden om hen uit de slaap te wekken, dus tijd om dit probleem vanaf nu als feitelijkheid te beschouwen, het bijkomend verdriet te incasseren en te verwerken; dan kunnen we verder.

Alles is verrot, maatschappelijk gezien. Geen steen zal op de ander blijven. Politici, rechters en bankiers, stuk voor stuk beliegen ze hen die ze zeggen te dienen. Bedrog en diefstal is van alle tijden, maar de schaamteloze graaizucht die we nu zien is ongekend. Men verandert wetten, overeenkomsten, contractvoorwaarden, noem maar op; zo eenvoudig is het om een ieder loon uit arbeid afhandig te maken. En het wordt alleen maar gekker. Laat de boel maar volstrekt instorten; zij die nog redelijke argumenten tegen huidig beleid formuleren beseffen niet dat die er helemaal niet toe doen, als ze dat al ooit deden. Alles dat niet de elite toebehoort moet stuk.

Ik sterf liever dan de slavernij te aanvaarden. Maar daar denkt bepaald niet iedereen zo over. Als je acht maanden geleden iemand zou vragen of ie voor een ingreep in de DNA-structuur zou zijn in gevecht tegen een griepje dan had je steeds nee gehoord. Wat horen we nu? ¨Ja, als dat betekent dat ik weer alles kan doen.¨ En nu mensen zover zijn wordt gezegd dat er meerdere vaccins nodig zijn, dat ook na het vaccin de mondkapjes nodig blijven en dat die anderhalve meter permanent zal zijn. Ja mensen, de overheid heeft het werkelijk heel goed met u voor.

Ik ben het eens met Micha Kat dat het allang tijd is voor fysieke actie. Graffiti op overheidsgebouwen, bestuurders in het openbaar confronteren met camera, alles dat je kunt verzinnen en wat buiten het gebied van geweld aan personen ligt. Exposen die club misdadigers. Want dat zijn het; zij die nog overwegen dat hier van vergissing of verkeerde inschatting sprake is maken zichzelf knap belachelijk in mijn ogen. Dat gezeik over aerosooltjes en grafiekjes ken ik nou wel: er zijn nergens doden te zien en dat zegt genoeg. En mensen, neem je camera even mee naar de testcentra en de ziekenhuizen; niet dat er veel te filmen valt maar het had, volgens de officiële alarmjournalistiek, gekund.

Ik had gisteren de inval dat het wel een goed idee is, als tegenhanger van alle giften die we per land, water en lucht binnenkrijgen, psilocybine via het drinkwater te verspreiden. Dit werkzame bestanddeel van het magische paddenstoeltje, dat ook wel ´puntkaalkopje´ wordt genoemd, zal velen de ogen openen; binnen een etmaal zijn we van ´de pandemie´ bevrijd. Alles door iedereen doorzien in ene klap; welk een verrukkelijk idee.

Tot besluit een stuk tekst dat vorige week uit de pen rolde toen ik even niet meer voelde dat de wereld nog te redden is.

*

Dag waanwijze wereld

De rek is er uit, de tijd rijp om voor te bereiden op het leven in het wild. Dag cultuur met je slavernij toegewijd onwijs onderwijs, dag maskers met je aanloop tot de lijfspuiten, dag telefoons van altijd op tijd en plaats getraceerd; klaar met dit rampzalig gedoe.

De dood is de laatste deur, het pad erheen loop ik met Lief.

We zullen ver weg van de waanzin onze organische zaden planten, de eenzaamheid eren en verdragen tot één van ons als eerste gaat.

Het wereldwijde web kan ons gestolen worden; we weten voortaan waar dit netwerk voor staat.

In de ochtend is de zon onze vriend, des nachts de maan. We zullen kruiden plukken, de geuren snuiven van het bos en langs stromend water beluisteren wat geen mens ooit componeren kan.

Geen valse rekeningen meer in de bus, geen belastingen op wat door God gegeven is.

Nooit meer tegen de muren op, nimmer meer aan het plafond, louter nog hemeldagen en sterrennachten met de wolken van vruchtbaarheid om ons te dopen en zegenen.

Ook als nooit meer iemand komt kijken zullen we de mooiste creaties scheppen uit de materialen die de natuur ons schenkt opdat onze laatste woning iedere nieuwe dag meer betoverend zal zijn. De ogen van anderen voor waardering niet meer nodig als het solitaire oog de schoonheid sec geniet.

Nooit meer bidden om meer maar wegtikken wat niet meer nodig is in de loop naar het einde van het altijd nieuw begin dat in dankbaarheid reeds omarmd zal zijn.

Want als de dood je lijf komt halen Lief, ben je al in mijn Hart.

En als onze kinderen de wereld ook moe zijn, hebben we ons aards-hemels onderkomen aan hen bekend gemaakt, kunnen ze er komen met hun kinderen, en er zonder zorgen geborgen zijn zonder dwaze afleidingen in de Schoot van Leven, eens als de dood gevreesd, nu als de Bron van iedere tel van leven bemind.

https://bodemlozebeeldentuin.wordpress.com/

.