Selecteer een pagina

Prijsstijgingen tot wel 170% kopte de Telegraaf gister. Alles wordt duurder: gas, elektriciteit, voedsel. What’s new? Wat nieuw is, is de ontdekking dat u volledig afhankelijk bent gemaakt en geen ontsnappingsroute heeft. Sommigen hebben het goed genoeg om die prijsverhogingen te kunnen betalen. Het is hooguit een beetje inboeten op het maandelijkse overschot om te sparen. Voor anderen is het een regelrechte ramp.

Het probleem is natuurlijk de afhankelijkheid. Niet voor niets worden de Amish boeren in de Verengde Staten als eerste getarget door de overheid in een poging ze te sluiten, want zij plegen nog een ouderwetse natuurlijke vorm van veehouderij en landbouw, zonder diesel slurpende tractoren en kunstmest, waardoor ze onafhankelijk zijn en een gehele leefgemeenschap kunnen voorzien van de basis voedselbehoeften.

Daar sta je dan met je Tesla als de staat ineens besluit dat elektriciteit te gaan rantsoeneren, omdat dit meestal uit gascentrales komt (want de kolencentrales moesten dicht) en gas niet langer uit Rusland noch uit Groningen komt en de grootste kerncentrale van Europa ook nog eens “onder vuur ligt”. Dan moet je naar de bouwmarkt voor een benzine- of dieselgenerator. Een dieselgenerator was dan ooit de slimste keuze, want die kon ook op zonnebloemolie lopen, maar omdat zonnebloemolie uit Oekraïne komt, zijn ook daarvan de prijzen vertienvoudigd.

Hoe leg je een land plat en kun je alle verplaatsing aan banden leggen? Heb grip op en controle over de basisbehoeften: brandstof, elektriciteit, voedsel en water.

Hoe krijg je als staat het volk zover dat het precies doet wat jij wilt? Maak ze eerst afhankelijk van al die basisbehoeften, ontneem ze elke vrijheid en mogelijkheid om zichzelf daarin te voorzien, laat ze lekker veel consumeren om dan ineens de stekker eruit te trekken. Dat schuif je dan allemaal op tekorten (als gevolg van een geveinsde oorlog en economische zelfmoordsancties op Rusland) en dan maak je de prijzen torenhoog (meer BTW voor de staatskas) om vervolgens het rantsoeninfuus aan te bieden.

Met dat rantsoeninfuus kun je mensen druppel voor druppel teruggeven wat ze zo hard nodig hebben, maar dat koppel je natuurlijk wel aan voorwaarden. Of dacht u dat er geen nieuwe pandemie psyop meer zou volgen? Die gaat zeker volgen, maar wat is er nu mooier dan dat dit gebeurt op het moment dat u het bijna uitschreeuwt van de honger, dorst en kou en u geen auto meer kunt rijden of uw huis niet langer warm kunt stoken. Wat gebeurt er dan? Dan wordt u aan rantsoenering gekoppeld; die gekoppeld wordt aan voorwaarden. En die voorwaarden zijn ‘goed burgerschap’. Heeft u uw laatste prikje wel gehad?

En dat alles kan digitaal geregeld worden, zoals het Australische Connect ID of het Chinese sociaal kredietsysteem. Wees maar gerust de techniek is er al, de Big Data systemen en alle bedrijven die het uit kunnen rollen staan klaar om u in de digitale wurggreep te duwen onder het mom van ‘voor uw gebruiksgemak en gemoedsrust’ of meer van dat soort marketing termen. En hoe moeilijk was het nu eigenlijk om die ‘QR-code voor toegang’ er bij de volgzame massa doorheen te drukken tijdens de corona psyop?

Afhankelijkheid is dus de achilleshiel van iedereen. Ondergetekende heeft zich onafhankelijk gemaakt van huur, water en elektriciteit. Off-grid gaan is de oplossing. De kippetjes leggen eieren en broeden zich een slag in de rondte en als het moet is de eerste voedselbehoefte vrij rondom beschikbaar. Onafhankelijkheid van het systeem is een must, maar de meeste mensen kijken neer op die denkwijze. “Wat een Pauper!” Dat doe je niet als modern stadsmens met een Vespa voor de stad en Tesla voor de show. Hup, in het gareel blijven. We zijn een moderne maatschappij; Drag Queentje erbij.

U kunt ook aan uw onafhankelijkheid beginnen. Dat vergt een compleet nieuwe mindset en durf, maar kan vandaag nog beginnen. Waarom zou u zich klem laten zetten door een overheid die zelf de veroorzaker is van de tekorten die tot prijsstijgingen leiden? Waarom zou u zich in de rantsoenering laten drukken, gekoppeld aan vaccinatieplicht? Waarom zou u zich in een verkapt sociaal kredietsysteem laten vastzetten? “God knows I’ve got to break free!” U voelt het best! En dat kan, als u uw angsten afwerpt en direct gaat doen.

Schulden zijn gebaseerd op het bijdrukken van geld, dat in de greep is van de elite en als slavenketting dient (zie voorgaand artikel). Hoge huren zijn gecreëerd door het in stand houden of creëren van tekorten op de huizenmarkt en wetgeving (vluchtelingenstroompje erbij). Torenhoge energieprijzen zijn zelfgeschapen via een geveinsde oorlog en zelfopgelegde sancties. U heeft het volste recht om de groep die u klem zet – het systeem dat u in een hoek drijft – de rug toe te keren!

U kunt de verandering vandaag nog inzetten door per direct al uw maandlasten weg te snijden en het geld dat u overhoudt te investeren in off-grid mogelijkheden. Dat vergt creativiteit en misschien moet u wel volledig het roer omgooien. Wellicht besluit u die (smart city) stad te verlaten om meer rustiek te gaan leven. Gooi het roer om! Alles begint in de basis met het besef dat u een scheppende, onafhankelijk en krachtig wezen bent (zie mijn laatste boek/essay) en met het besef dat de autoriteit van de wetgever ontbreekt (zie degratiegods.nl). Dan besluit u te gaan handelen. Vrijheid kan echt vandaag nog beginnen.


Bron:
https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/afhankelijkheid-is-de-achilleshiel-hoe-te-veranderen-voordat-je-vastloopt/


MUST READS:

Toxicologie versus Virologie: Rockefeller Instituut en de criminele polio fraude

Invasie van Taiwan komt steeds dichterbij

Barbara Baarsma legt de basis voor QR-code rantsoenering via lancering van het idee ‘verplicht CO2 budget’ – door Martin Vrijland

Nieuw energiecontract 4.000 euro duurder? Op wie u boos zou moeten zijn – door Martin Vrijland

Hebben de boeren al verloren?

De tweede helft van 2022 wordt vuurwerk in de VS (Obama vervangt Biden) en in Europa (Turkse machtsgreep) – door Martin Vrijland

Zijn de foto’s van opgedroogde rivieren fake news? – door Martin Vrijland

Zijn chemtrails of juist grafeenoxide in vliegtuigbrandstof de veroorzaker van streepvormige wolkvorming? En wat is de relatie met ‘covid-19’ – door Martin Vrijland

Nederland loopt vast, niemand kijkt naar oorzaak

Wordt Duitsland het nieuwe Venezuela?

Bevolking schreeuwt om ingrijpen overheid bij energiecrisis

Check ook de reacties onder dit artikel.