Selecteer een pagina

Met een uiterst dubieuze hoofdrol voor: NEDERLAND

Het zal met het grofste geweld moeten, een onuitroeibaar kwaad moet en zal met wortel en tak worden uitgeroeid. Wie dergelijke misstanden accepteert of vergoelijkt, mag in de schootslijn van de gerechtigheid gaan staan!

In het verslag van de Internet Watch Foundation 2019 van 28 april j.l. wordt de aandacht gevestigd op trends rond de toename van het aantal in Europa gehoste beelden van seksueel misbruik van kinderen.

De Internet Watch Foundation (IWF) heeft zojuist haar jaarverslag 2019 gepubliceerd.

In 2019 werden bijna 9 op de 10 (89%) bekende URL’s met materiaal over seksueel kindermisbruik in Europa gehost. Dit in vergelijking met 8 op 10 (79%) in 2018.

Dit wordt gevolgd door Noord-Amerika, dat in 2019 9% van alle bekende kinderporno-URL’s hostte, een daling ten opzichte van 18% in 2018.

In Nederland wordt 71% van de door de IWF gevonden kindermisbruikcontent gehost. Dit komt overeen met 93.962 URL’s. Dit is een stijging ten opzichte van 2018, toen Nederland 47% van al het bekende kindermisbruikmateriaal bleek te hosten.

De relatief excessieve hoeveelheid in Nederland aangetroffen kindermisbruikmateriaal is bijna verdubbeld, van 47% van het totaal dat in 2018 wereldwijd werd aangetroffen, naar 71% in 2019.

Dit is te danken aan een alomtegenwoordig bedrijfsmodel van “bulletproof hosting”, dat gebruik maakt van het soepeler Nederlands rechtssysteem en de uitstekende technische infrastructuur die Nederland biedt.

De Commissie staat in nauw contact met de Nederlandse autoriteiten over deze kwestie en waardeert de inspanningen die Nederland zich getroost om deze kwestie te verhelpen. Zij werken aan administratieve sancties voor dit soort hostingproviders die deze misdrijven mogelijk maken, wat een veelbelovende weg lijkt te zijn. De Commissie zal deze inspanningen blijven volgen.

Het verslag heeft alleen betrekking op materiaal dat beschikbaar is op het open web. Er is sprake van nog veel meer materiaal dat beschikbaar is op verborgen fora op het “dark web” en “peer to peer”-netwerken. De beschikbaarheid van materiaal over seksueel misbruik van kinderen, zowel op het open web als op verborgen sites, is een zeer ernstig probleem dat de Commissie prioriteit zal blijven geven.

BRON: EUROPESE COMMISSIE

Wij zijn bang dat die 71% op het “open web” slechts het topje van de ijsberg is, als er nog veel meer materiaal uit het zicht blijft wat via het “dark web” en “peer to peer” netwerken wordt verspreid.

Je wordt echter helemaal beroerd als je leest hoe de Nederlandse autoriteiten zich inspannen om “de kwestie te verhelpen”. Ze gaan sancties opleggen en dat vinden we dan een “veelbelovende weg”?

Moet het niet wat simpeler?

Iedereen die met deze activiteiten bezig is, moet worden gearresteerd, de daders en de providers gelijk. Het opdoeken van deze hosting sites is definitief en levenslang. Ook die geheime sites zijn echt niet zo geheim en “peer to peer”. Aanpakken en liquideren, met het grofst mogelijke geweld wat maar toe te passen is.

Het is de vraag waarom er zo soft tegen wordt opgetreden. Privacy? Jawel, de privacy van de daders is beter beschermd dan die van de slachtoffers. Nederland kent daderstrafrecht, daar begint de ellende al mee.

Of is het misschien niet zo toevallig dat de Nederlandse wetgeving zo soepel is, dat straks iedere pedofiel van de wereldbol zich hier komt vestigen? Wie de wetten maakt is verantwoordelijk. Dus wat betekent dat voor “de politiek”?

Met een eeuwig pedofielenprobleem hier te lande, kan het niet anders dan dat alles en iedereen die iets wil betekenen te chanteren is. Van hoog tot laag, van heel hoog tot laag.

Stel je nou eens voor, dat de republiek de kans krijgt om schoon schip te maken. Als het internet daar een jaar voor plat moet, is dat het minst schadelijk. Waar staan die servers? Zodra we die hebben opgespoord moet je ze niet uitzetten, maar opblazen.

Collateral damage niet uitgesloten…..


Bron:
https://debataafschecourant.wordpress.com/2020/09/18/dramatische-toename-van-seksueel-misbruik-van-kinderen-in-europa/