Selecteer een pagina

chatten

bespreek de realiteit

Het wakkeren platform is gebouwd om ongestoord met elkaar te kunnen praten. We brengen graag wat orde in de chaos van onderwerpen van dit moment. Op het platform kun je je aanmelden voor de verschillende groepsgesprekken. Het platform is volledig versleuteld. We vragen dus geen e-mailadres of telefoonnummer. Je hoeft alleen een encryptiesleutel te downloaden of een lange zin te bedenken als encryptiephrase. Hieronder volgt een uitleg voor het inloggen. Je bent van harte welkom!

 1. Klik hieronder op de afbeelding om je aan te melden.
 2. Verzin een gebruikersnaam en een wachtwoord (gebruikersnaam kan alleen met kleine letters) en schrijf dit ergens op.
 3. Kies voor een manier van versleutelen. Je hebt twee opties:
  • een encryptiesleutel vanuit het platform (je kunt hiervan een bestandje downloaden) Nadeel: niet te onthouden en het bestandje dat je download staat op maar 1 apparaat en je zal het juist nodig hebben wannneer je via een ander apparaat wil inloggen. (Mogelijkheden genoeg: Tablet, Tel, PC, Laptop, de Element app, of een internet browser)
  • een encryptionphrase instellen. Dit is een lange zin die je zelf verzint en dus kunt onthouden/opschrijven. Dit is voor het anonieme systeem eigenlijk het enige bewijs dat jij dezelfde persoon bent die de gebruikersnaam ooit heeft aangemaakt. 
 4. Sla deze gegevens goed op en klik op volgende / verder.
 5. Je komt nu standaard binnen in de chatgroep Algemeen.
 6. Bovenaan de groepen kunnen extra invoegingen (widgets) staan. Je kunt zo’n widget uitvouwen / groter maken door erop te klikken en ze actief maken. Een van die widgets die we gebruiken is ‘Jitsi’. 
 7. Dit is de video conference tool waarmee je live online video/audio gesprekken kunt voeren Voortaan heb je toegang tot dit groepsgesprek.
 8. Er zijn groepsgesprekken aangemaakt voor diverse onderwerpen. Mocht je het interessant vinden, dan kun je later ook deelnemen aan andere groepsgesprekken.
 9. Veel werkt net zoals in Telegram, maar dan een stuk veiliger en met veel meer mogelijkheden. Wakkeren is geen onderdeel van het World Economic Forum en je blijft anoniem. Laat ons gerust weten als je vragen en/of aanvullingen hebt.